Peruskurssi
Aloittaminen ei vaadi mitään erityisiä ominaisuuksia tai pohjakuntoa. Kaikki voivat harrastaa omien kykyjensä ja ominaisuuksiensa mukaan.
Aluksi opitaan keltaiseen vyöhön vaadittavia tekniikoita sekä monia muita jujutsuun liittyviä asioita, jotka luovat hyvän pohjan myöhemmälle harjoittelulle. Harjoitukset aloitetaan lämmittelyllä eli alkujumpalla. Tämä lämmittää lihakset tekniikkaharjoittelua varten ja kohentaa kuntoa. Itse tekniikkaharjoittelu on myös tehokasta liikuntaa joka kehittää kuntoa ja lihasvoimaa.
Uusia tekniikoita harjoitellaan vain muutamia kerrallaan, jotta ne ehdittäisiin harjoituksen aikana omaksua. Harjoituksiin kuuluu myös aina aiemmin opitun kertausta. Harjoittelu on melko kurinalaista budohengen mukaan. Salilla noudatetaan tiukkaa etikettiä, jonka tarkoituksena on kohteliaisuusnäkökohtien lisäksi turvallisuus ja henkisen tarkkaavaisuuden kehittäminen. Harjoituksen vetäjä on vastuussa salin tapahtumista ja yhtenäinen käyttäytyminen sekä etiketin noudattaminen helpottavat tilanteen seuraamista ja estävät vahinkoja ja loukkaantumisia.
Harjoitteluasuna käytetään valkoista harjoittelupukua, gi:tä, mutta alkeiskurssilla voi pukeutua esim. verkkareihin ja teepaitaan. Harjoituksissa ollaan avojaloin, jalat pestään ennen tatamille tuloa ja tatamin ulkopuolella liikutaan sisäjalkineissa. Korut pois treenien ajaksi (kaulakorut, sormukset, lävistykset jne.), kynsien pitää olla lyhyet sekä pitkät hiukset pidetään sidottuna.
Saavu treeneihin ajoissa. Jos kuitenkin myöhästyt, jää tatamin reunalle polviasennossa, kumarra ja jää odottamaan ohjaajan lupaa liittyä harjoituksiin.
Jujutsussa voi suorittaa erivärisiä vöitä samoin kuin muissakin budolajeissa. Noin 3-4 kuukauden harjoittelun jälkeen on mahdollisuus osallistua keltaisen vyön vyökokeeseen.